Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
10.08.14: Fødevareindustrien vil blive udfordret på nytænkning og innovation i fremtiden. Det tager fagmessen FoodTech højde for med en international konference, som sætter fokus på fremtidens forretningsmodeller og teknologiske løsninger den 29. oktober i MCH Messecenter Herning. Det sker i samarbejde med Aarhus Universitet, AU Herning.
Læs mere
05.08.14: Stryhns AS har pr. 1. juli ansat Kristy Villems-Jørgensen (38) som ny marketingdirektør. Hun har mere end 17 års FMCG-erfaring og kommer senest fra en stilling som Nordic Country Manager hos Mattel med stærke internationale brands, herunder Barbie og Fisher Price. Siden 2010 har hun stået i spidsen for en effektivisering og restrukturering af selskabet og har skabt markante resultater i form af vækst og en solid bundlinje.
11.08.14: Forlængelse af opbevaringstiden for æg i husholdningerne eller på detailhandelsniveau ville øge risikoen for salmonellaforgiftning. Det fastslår den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. I disse tider, hvor man bl.a. diskuterer at reducere mængden af madspild ved at justere på holdbarhedsdatoerne, har EU-Kommissionen.bedt myndigheden om en videnskabelig udtalelse omkring risikoen for folkesundheden fra æg.
11.08.14: Ingrediensvirksomheden Wild Flavors GmbH holder fingeren på markedsanalyse-pulsen og bruger aktuelle idéer til at puste nyt liv i segmentet for is. – Og fokus er på høj kvalitet i nydelsen af bl.a. dessertsmag, lyder det fra virksomheden, som præsenterer nye koncepter, der udelukkende er baseret på naturlige ingredienser, og som opfylder forbrugernes stærke efterspørgsel efter naturlige produkter.
11.08.14: Spirulina, der er et koncentreret ekstrakt fra blåalger, er nu godkendt i USA af Food and Drug Administration som et naturligt afledt blåt farvestof til brug i en bredere vifte af applikationer til mad og drikke.
05.08.14: Fødevarestyrelsen offentliggør nu resultaterne af sin seneste GMO-kontrol, og styrelsen konstaterer samtidig at danske virksomheder i vidt omfang overholder reglerne om salg og mærkning af genmodificerede fødevarer.
11.08.14: Innovative teknologier bidrager til at øge effektiviteten af udskæring fødevarer, især osteprodukter. Producenter i fødevareindustrien arbejder konstant på koncepter, der imødekommer forbrugertrends, og et typisk eksempel er portionsemballager med fast vægt, der er lette at håndtere. Så hvordan skiveskærer og pakker man ost med uregelmæssigt mellemstore huller samtidig med, at man sikrer portioner med en fast vægt og dermed opnår optimalt udbytte?
04.08.14: Testo, den tyske producent af måleudstyr, udvider sit program af bærbart måleudstyr med dataloggerserien Testo 184. Den nye serie af små USB dataloggere overvåger temperatur, fugt og vibrationer under transportforsendelser af bl.a. fødevarer, og udlæsning foregår uden brug af software. – Det betyder et minimum af introduktion for brugerne, påpeger den danske forhandler Buhl & Bønsøe A/S, som forventer, at virksomheder med mange transporter vil finde det nye produkt attraktivt.